Consorțiul proiectului este format din 3 organizații: AMES – Art Media Events Studio (Ploiești), Asociația 4Culture (București) și Fiksdal Dance Foundation (Oslo).
Art Media Events Studio (AMES) este liderul proiectului Lockout Stereotypes. Înființată în 2017, asociația derulează activități în domeniile arte vizuale, fotografie, film, literatură, artele spectacolului – teatru, dans, muzică, și proiecte interdisciplinare. AMES contribuie la dezvoltarea profesională continuă și promovarea tinerilor, prin acordarea de burse, organizarea de ateliere, conferințe, festivaluri, prin programe de cercetare și consiliere, rezidențe, producție, prezentare și diseminare. AMES își propune să dezvolte proiecte de cooperare națională și internațională, care să ofere tinerilor șanse de dezvoltare creativă și artistică pe termen lung. Din 2018, asociația realizează proiecte dedicate susținerii sectorului independent, dezvoltării publicului și accesului la cultură în comunități periferice, acordând o atenție specială generației tinere.
Fondată în 2010, asociația derulează activități în domeniul artelor contemporane – dans, performance, arte vizuale și proiecte multidisciplinare. 4Culture își propune să contribuie la dezvoltarea publicului de artă contemporană din România, la dezvoltarea profesională continuă și promovarea tinerilor artiști, prin acordarea de burse, organizarea de ateliere, prin programe de cercetare și coaching, rezidențe, producție, prezentare și diseminare. Proiectele facilitează întâlnirile dintre artiști din diverse domenii și contribuie la deschiderea unor instituții culturale (muzee, centre culturale) în raport cu mediul educațional (comunități, licee și universități), la nivel național și european. Activitatea 4Culture a fost nominalizată în cadrul Galelor Premiilor AFCN la categoria Rezistența în cultură (pentru întreaga activitate) în 2017 și la Premiul pentru activare interdisciplinară, cu proiectul Platforma X (program de cercetare și producție interdisciplinară new media, performance, instalații) în 2016. În 2020, asociația a primit premiul AFCN pentru promovarea culturii române în lume, pentru activitatea desfășurată la nivel național și internațional în organizarea Festivalului eXplore, ajuns la ediția a XV-a.
Fiksdal Dans Stiftelse este o fundație din Oslo care gestionează si promovează proiectele artistice ale coregrafei Ingri Fiksdal. Organizația este formată din coregrafa Ingri Fiksdal, în calitate de director, Eva Grainger, responsabilă de producție și administrație, Nicole Schuchardt responsabilă distribuție. În prezent, fundația lucrează la o serie de proiecte care abordează intersecția dintre tematica post-antropocentrică și decolonială din perspectivă feministă. Ingri Fiksdal înțelege arta ca un motor al schimbării. Creatiile ei au fost prezentate în Norvegia, Europa, SUA și China. Cu performance-ul Night Tripper a câștigat premiul Oslo pentru cel mai bun spectacol în 2012, iar HOODS a câștigat premiul criticii de dans pentru cel mai bun performance in 2014. În Norvegia, Fiksdal colaborează regulat cu Black Box Theatre/Oslo, BIT Teatergarasjen/Bergen și Teaterhuset Avant Garden/ Trondheim, a fost artistă APAP – program multianual finanțat prin Programul Europa Creativa.