XWOMXNS&X Performance – Haugen Productions

Trei artiste consacrate ale dansului contemporan, au prezentat sâmbătă 27 aprilie, ora 19:00 la WASP Working Art Space and Production un performance plin de energie, crud, emoționant și amuzant,  despre experiența, anatomia și fiziologia sexului/sexualității. Împreună, prin dans, mișcare și monologuri, acestea au explorat  și împărtășit experiențe, traume sociale și dorințe. Cu autoironie și vulnerabilitate, trio-ul a prezentat  istorii personale, variind de la identitatea queer, la schimbări hormonale, la indiferența față de sex și descoperirea unei noi sexualități.

Eveniment a fost organizat în cadrul proiectului LOCKOUT STEREOTYPES, desfășurat de Asociația Art Media Events Studio în parteneriat cu Haugen Productions (Norvegia) și Asociația 4Culture (România).

Realizat de și cu: Liv Hanne Haugen, Meagan O’Shea, Anne Katrine Haugen
Muzică: Nasra
Design / costume: Rune Hennum Nilssen
Direcție artistică: Kristina Junttila, Margrét Vilhjálmsdóttir, Melanie Fieldseth
Design de lumini: Øystein Heitmann
Producție și management artistic: Haugen Productions

Vârsta recomandată: 16+
Durata spectacolului: 60 de minute.

*Womxn este folosit ca un termen inclusiv pentru a cuprinde femeile cis și trans, precum și persoanele non-binary.

Anne Katrine Haugen, artistă de dans/performer, coregrafă și producătoare, stabilită în Tromsø, Norvegia. A studiat la London Studio Center și la London Contemporary Dance School și a lucrat cu coregrafa olandeză Angelika Oei în toate producțiile și filmele ei de dans din 91-98, a susținut turnee în Europa, Canada și SUA. A lucrat cu Stellaris DansTeater între 1998 și 2003. Anne Katrine a fondat Haugen Produksjoner în 2003 împreună cu Liv Hanne Haugen și a creat spectacole, atât pentru scenă cât și pentru spații alternative; spectacole în natură, spectacole site-specific. Acestea își desfășoară activitatea atât în Norvegia cât și internațional. Utilizează documentarul, imersiunea și interactivitatea în spectacolele ei, teatrul devising, lucrând interdisciplinar cu text, film, instalație și dans.
Liv Hanne Haugen, artistă, performer, textieră și producătoare. Și-a finalizat studiile în Londra și Amsterdam, și a lucrat, printre alții, cu Wim Vandekeybus (BE) înainte de a se întoarce în orașul natal Tromsø în 2009. Inspirată de cultura nordică, aceasta dezvoltă proiecte de dans alături de diverse colective artistice și grupuri, precum și prin Haugen Produksjoner și propria sa companie AS. Lucrează interdisciplinar și transdisciplinar, atât la nivel național cât și internațional. Este vocalistă în trupa franco-norvegiană LIV, predă regulat și conduce spațiul de artă Peripheral Center împreună cu soțul ei, artistul de instalații L. Malstaf.
Meagan O’Shea (She | They) este o artistă de dans+ contemporană queer, care lucrează în mai multe direcții și creează spectacole „încurajatoare, pline de energie și complet neobișnuite” pentru sufragerii, teatre, spații publice – reale și imaginate. Meagan examinează idei din perspective neașteptate, tratând procesul ca un experiment științific, folosind corpul și interacțiunea cu publicul ca un laborator de testare și experiment. Meagan creează lucrări bazate pe conținut, care identifică probleme și idei disparate. Meagan creează de asemenea spectacole colective, inclusiv ANATOMALIA, un spectacol imersiv, cu 5 dansatori și cor local – sugerând „dance like no one is watching”, improvizație de ansamblu in-situ care animă, ocupă sau perturbă spațiul public. Meagan este fondatoare și directoare a companiei Stand Up Dance, o companie care caută să dea voce narativelor suprimate. „De neîncadrat, imposibil de categorisit, distractiv” Montreal Gazette.

Director artistic: Andreea Căpitănescu
Partener Norvegia: Anne Katrine Haugen (Haugen Productions)
Promotor proiect: Asociația Art Media Events Studio
Parteneri: Asociatia 4Culture (Romania), Haugen Productions (Norway)
Lockout Stereotypes este un proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.