Open Call: scenograf, actriță și regizor pentru o producție de teatru one woman show

Prezentare succintă:

Asociația Art Media Events Studio lansează un apel de selecție pentru un regizor, un scenograf și o actriță care să contribuie la realizarea unei  producții de teatru inspirată de bogata moștenire culturală a comunității Rome. Inițiativa face parte din programul Lockout Stereotypes  destinat să contracareze stereotipurile și să împărtășească poveștile de zi cu zi ale romilor, cu scopul de a promova diversitatea și educația culturală.

Eligibilitate:

Apelul este deschisă tuturor participanților care activează în domeniul artelor spectacolului și teatru. Producția va fi prezentată în aprilie 2024.

disponibilitate în perioada ianuarie-aprilie 2024

  • sunt puternic încurajate candidaturile artistelor care provin din rândul minorităților, cu/sau fără experiență profesională, dar care prezintă un interes în cadrul artistic contemporan.

Direcții ale proiectului:

  • Producția va fi bazată pe povești reale culese din comunitatea romă, având ca scop abordarea prejudecăților cu care se confruntă tinerii romi.
  • Aplicanții selectați vor face parte dintr-o echipă dinamică care lucrează alături de un coordonator pentru activități de educație culturală, un mediator comunitar și specialiști în educație non-formală.

Cerințe pentru Aplicare:

  • Pentru Scenograf și Regizor: Portofoliu al lucrărilor anterioare și o propunere scurtă care să-ți contureze viziunea pentru proiect.
  • Pentru Actriță: O audiție video și o scrisoare de motivație

Înscrieri:

Documente necesare:

  • CV (în limba română sau engleză);
  • Portofoliu complet / alte materiale relevante aplicației (format A4, PDF, nu mai mult de 10 Mb; lucrări video sau documentație în format AVI, WMV sau QuickTime de până la 500 mb în total). Vă rugăm să furnizați un link pentru descărcare utilizând servicii de transfer gratuite precum Dropbox.com sau Wetransfer.com.

Materialele se trimit la: artmediaeventsstudio@gmail.com

Finanțare:

  • Se vor asigura onorarii pentru participanții selectați.
  • Organizatorii își rezervă dreptul de a opera modificări ale datelor evenimentelor.

Mai multe despre proiect:

Proiectul ”Lockout Stereotypes” abordează problemele de natură discriminatorie în raport cu fetele și femeile rome, care sunt dublu discriminate, pe criterii etnice și de gen. Include practici curatoriale și de producție inovatoare, propune atât activități de educație culturală, cercetare și producție artistică cu rol de empowerment, creștere a gradului de conștientizare publică, încredere și stimă de sine, cât și produse culturale noi (carte ilustrată, obiecte de design creativ), promovând astfel diversitatea și tradițiile culturii rome în rândul comunității și al unui public extins din România și Norvegia.


Producător: Asociația AMES – Art Media Events Studio

 

Parteneri: Asociația 4Culture, Fundația Fiksdal Dans

 

Proiect finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.